Een avondje bij koor Oud Goud

Een avondje bij koor Oud-Goud Oh ’t Is zo reuze fijn…… Vol enthousiasme zingt het koor Oud-Goud dat het zo fijn is om een Zwollenaar te zijn. Ook het samen zingen blijkt fijn te zijn voor zowel de koorleden met als zonder dementie. Elke maandagavond komt het koor, onder bezielende leiding van dirigente Hetty Bolt, samen. Ze wordt daarbij geholpen door een aantal betrokken vrijwilligers.

Een echtpaar, waarvan de vrouw dementie heeft, vertelt dat het fijn is om samen een leuke activiteit te hebben: ‘Iets om naar uit te zien’. Een ander koorlid vertelt dat hij vroeger lid was van een groot mannenkoor: ‘Dat was zingen op niveau, dit is zingen voor de gezelligheid’. Een oud-schipper die er voor de eerste keer is, zingt alles uit volle borst mee. Veel koorleden hebben vroeger op een koor gezeten, door hun dementie moesten ze daarmee stoppen. Koor Oud-Goud biedt hun een alternatief. Het doel van het koor is samen plezier beleven aan zingen en dat is te zien. Er is veel herkenning en saamhorigheid doordat er vooral liederen van vroeger worden gezongen.

Zing mee tijdens de open avond maandag 8 april Wordt Oud Goud ook uw wekelijkse avondje uit? Kom gerust een keertje meezingen, op maandagavond 8 april houden we een open avond waarbij u gratis kunt deelnemen en meezingen om te ervaren of u ook zo blij wordt van zingen.

We verwachten dat de mensen met dementie samen met hun mantelzorger komen (en dat de mantelzorger ook gezellig blijft meezingen). Het koor komt samen bij De Nieuwe Haven (Burgemeester Vos de Waelstraat 1), elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur. Daarna wordt samen koffie gedronken. De kosten voor deelname (+ 2 koppen koffie) bedraagt 5,70 per keer.

Graag vooraf aanmelden bij WijZ Welzijn door te bellen met de receptie: 038 – 8 515 700.


We zijn op zoek naar sopranen en alten. Zing je mee?

Anthem is een interkerkelijk koor dat zich verdiept in de Anglicaanse kerkmuziek. Dit komt tot uiting in concerten, Evensongs, het jaarlijks Festival of Lessons and Carols en de concertreizen naar Engeland.
Anthem bestaat uit zo'n 40 enthousiaste mensen van diverse leeftijden en achtergronden.
Heb je interesse om mee te zingen? Kijk dan op www.anthem.nl of stuur een mail naar ledenzaken@anthem,nl


De Zwolse Zangraad zoekt bestuursleden

1-1-2022
De Zwolse Zangraad is een belangenvereniging voor 50 koren. De huidige bestuursleden komen uit de klassieke koren. We willen echter ook heel graag de belangen verdedigen van popkoren, vrouwenkoren, ensembles. Daarvoor zoeken we mensen uit die hoek die willen meedenken om de vereniging effectiever maken.