Koor Cantabile Hattem zoekt invaldirigent

Soort koor: gemengd koor, bovengemiddeld amateur, vooral klassiek
Aantal koorleden: 23
Repetitiedag (tijd): Woensdag 20.00 - 22.00 uur
Website: www.cantabilehattem.nl
Wij vragen/bieden: Waarnemend dirigent gezocht !
Wij, Vocaal Ensemble Cantabile te Hattem, zoeken in verband met een sabbatical van onze huidige dirigent voor de periode van januari tot uiterlijk juli 2024 een waarnemend dirigent. Centraal in die periode staat de uitvoering van een Requiem tijdens de dodenherdenking in de Grote Kerk van Hattem op zaterdag 4 mei 2024. Welk requiem uitgevoerd gaat worden, bepaalt het koor in overleg met u als waarnemend dirigent. Cantabile is een a-cappella gemengd koor van 23 enthousiaste zangers van verschillende leeftijden. Ons koor heeft een breed, afwisselend repertoire met de nadruk op klassieke werken. We streven ernaar om op een bovengemiddeld amateurniveau muziek te maken, dus we studeren thuis. Cantabile repeteert op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Emmaüskerk .
Vragen/Solliciteren via:  szwart59@gmail.com Tel 06-15578920
Sluitingsdatum sollicitatie: voorkeur 8 december, indien nodig tot 22 december 2023

 


Dickens Brink Festijn zoekt samenwerking met koor

Voor een kleine gezellige kerstmarkt in Dickens stijl ben ik op zoek naar een koor. Het gaat hier om het Dickens Brink Festijn in Havelte op 16 december 2023. Graag kom ik in contact met mensen die de muzikale omlijsting mede willen verzorgen van dit evenement. Groeten Hilbert Otten 06-2444 5055 / hilbertotten83@gmail.com

Info op de site in ontwikkeling: Kerstmarkt Havelte ‘Dickens Brink Festijn’ - Kerstmarkt Havelte (volksfeesthavelte.nl)

 


Mannenkoor Mankracht zoekt een pianist

Mannenkoor “Mankracht” is een mannenkoor dat bestaat uit 23 zanglustige amateurs dat 4-stemmig een repertoire zingt van klassieke tot hedendaagse muziek. Het koor wordt ondersteund door WijZ Welzijn, een welzijnsorganisatie die o.a. door activiteiten voor senioren ervoor zorgt dat talenten en mogelijkheden benut blijven. Gert Oosterwijk is de dirigent van het koor en hij weet de koorleden te inspireren tot een hoge muzikale prestatie. Begeleiding door een vaardige pianist is een wens van het koor.Dus speelt u piano, hebt u ervaring met het begeleiden van koren, is muziek uw passie dan zijn wij wellicht op zoek naar u. Een enthousiaste vrijwilliger, die het geweldig zou vinden om wekelijks het Mannenkoor bij de repetities te begeleiden op de piano en uiteraard ook bij de optredens van het koor.

De repetitietijden zijn op donderdagmiddagen tussen 15h00 en 17h00 op de WijZ locatie De Terp, Radewijnsstraat 1 te Zwolle. Samen muziek maken geeft energie. Zingen is emotie en maakt je vrij, zorgt voor saamhorigheid en is een ontmoetingsmoment waarnaar uitgekeken wordt.

 Gaat uw hart als pianist hiervan sneller kloppen, neem dan contact op met Petra Hullen van WijZ Welzijn, tel. 06-57092643 of mail p.hullen@wijz.nu


Glorious zoekt een nieuwe dirigent

Functieomschrijving nieuwe dirigent: 

Christelijk jongerenkoor Glorious Zwolle zoekt per 1 oktober een nieuwe dirigent! Je primaire taak als dirigent van Glorious ligt bij het leiden van de twee wekelijkse repetities en de concerten gedurende het jaar. Hierbij sta je in nauw contact met het bestuur om de plannen voor concerten en de ontwikkeling van het koor te bespreken. Als dirigent krijg jij de ruimte om je eigen creativiteit, kwaliteit en bovenal muzikaliteit in te zetten om van Glorious een nog mooier koor te maken! 

Wat vragen wij 

 • Je kan je vinden in onze christelijke identiteit  

 • Aantoonbare ervaring op het gebied van koordirectie   

 • Je bent enthousiasmerend, betrokken en verbindend 

 • Je hebt affiniteit met jongvolwassenen 

 • Een goede balans tussen hard werken en lekker zingen  

 Over Glorious 

Glorious bestaat uit +/- 20 enthousiaste leden tussen de 18 – 35 jaar oud, woonachtig in Zwolle en omstreken. We zijn een koor dat met veel passie zingt om God te eren, plezier te hebben, te ontspannen en te werken aan onze koor- en zangtechnieken. 

 Sinds de oprichting in 2013 heeft Glorious een gevarieerd repertoire opgebouwd. Van gospel tot klassiek en van pop tot a-capella nummers. We streven ernaar om jaarlijks minimaal twee concerten te organiseren. Daarnaast hebben we al verschillende grotere projecten georganiseerd, waaronder ons jubilieumconcert in 2019 en vlak vóór de coronacrisis een ‘Gospel Night’ met o.a. Dwight Dissels en Elvis E. In november 2023 bestaat Glorious 10 jaar en dat betekent dat we samen met een nieuwe dirigent willen gaan toewerken naar ons tweede jubileumconcert. 

 

Wat bieden wij 

 • Fris, enthousiast en ervaren koor 

 • Leeftijdscategorie tussen 18 en 35 jaar 

 • Breed christelijk genre 

 • Reiskostenvergoeding 

 • Salaris in overleg 

 • Budget voor aanschaf van tracks  

Sollicitatieprocedure 

Interesse? Stuur dan je sollicitatie vóór 1 september 2023 naar info@gloriouszwolle.nl o.v.v. ‘Sollicitatie Glorious’.  Op basis van de sollicitaties en een eventueel aanvullend gesprek, zullen wij met één of meerdere kandidaten een proefrepetitie inplannen. Tijdens deze proefrepetitie willen we je vragen om één nummer uit ons repertoire en één eigen gekozen nummer voor te bereiden en op jouw manier in te studeren met het koor. Voor vragen over de vacature kun je via bovenstaand e-mailadres contact met ons opnemen.  


Doorstart Oud Goud

WijZ Welzijn gaat de doorstart verzorgen van het koor Oud Goud (voor mensen met dementie en hun mantelzorgers). Dit koor werd tot voor Corona vanuit de Stichting Oud Goud georganiseerd. In overleg met WijZ Welzijn is besloten om dit koor onder te brengen bij onze activiteiten.

We willen graag bekendheid aan dit koor geven bij mensen die van zingen houden en dementie hebben (en hun mantelzorgers).  Daarbij zijn wij op zoek naar geschikte vrijwilligers die én van zingen houden én een hart hebben voor mensen met dementie.

Oproep 1 - Zangers met beginnende dementie en mantelzorgers.

Klik hier voor informatie en aanmelding voor koor Oud Goud

Oproep 2 - Vrijwilligers voor de begeleiding van zangers met dementie

Klik hier voor de vacature begeleiders koor Oud Goud

 

Fenke Beeftinkprojectleider Zwolle Dementievriendelijk
038 - 8 515 700 - 06 – 508 693 65f.beeftink@wijz.nu
www.wijz.nu  |  https://samenzwolle.nl/dementievriendelijk


We zijn op zoek naar sopranen en alten. Zing je mee?

Anthem is een interkerkelijk koor dat zich verdiept in de Anglicaanse kerkmuziek. Dit komt tot uiting in concerten, Evensongs, het jaarlijks Festival of Lessons and Carols en de concertreizen naar Engeland.
Anthem bestaat uit zo'n 40 enthousiaste mensen van diverse leeftijden en achtergronden.
Heb je interesse om mee te zingen? Kijk dan op www.anthem.nl of stuur een mail naar ledenzaken@anthem,nl


24-3-2022
De voorzitter van koor de Jonkvrouwen zoekt een toetsenist en een accordeonist. 'De Jonkvrouwen is een koor bestaande uit 40 vrouwen. Met onze liederen willen we samen met U een muzikale reis maken door het verleden, een reis met een vrolijke noot, maar soms ook met een traan. Deze reis maken we onder leiding van onze enthousiaste dirigent Flip Jonkman en we worden daarbij muzikaal ondersteund door twee accordeonisten, een gitarist en een drummer. Onze liederen zingen we in diverse talen, uiteraard Nederlands maar ook Engelse, Duitse en Franse liederen passeren de revue.'
Voor verdere informatie en foto's bezoek de website: 
De Jonkvrouwen - Songs van Toen Koor 

Voorzitter: Betsy Themmen
06-45504070
themmen79@gmail.com


De Zwolse Zangraad zoekt bestuursleden

1-1-2022
De Zwolse Zangraad is een belangenvereniging voor 50 koren. De huidige bestuursleden komen uit de klassieke koren. We willen echter ook heel graag de belangen verdedigen van popkoren, vrouwenkoren, ensembles. Daarvoor zoeken we mensen uit die hoek die willen meedenken om de vereniging effectiever maken. 


Bladmuziek aangeboden

10-1-2022
Door de coronatijd en de hoge leeftijd van zowel ons koor als van de leden is helaas het koor Zang en Vriendschap opgeheven. Omdat wij erg veel muziek in de kast hebben is de vraag of wij er andere koren eventueel een plezier mee kunnen doen. Mochten er belangstellenden zijn dan kunnen zij contact opnemen met de muziekcommissie: Henny de Vries  8141me194@gmail.com