Treed op in het Academiehuis Grote Kerk tijdens de Open Kerkendag

Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei as., vindt de landelijke Open Kerkendag plaats. Het Academiehuis Grote Kerk is opgenomen in het programma en is deze hele dag open voor publiek. Om deze bijzondere dag muzikaal te omlijsten willen we graag Zwolse koren de gelegenheid geven om een muzikaal programma van een half uur te verzorgen in het Academiehuis. 

 Het programma loopt van 12.00 uur – 17.00 uur. Op basis van de aanmeldingen wordt er een selectie gemaakt van de koren en maken wij het programma voor die middag. We werken hierin met tijdssloten van een half uur.  

Er is een vleugel is aanwezig die gebruikt mag worden.  Mocht het gebruik van een vleugel niet nodig zijn, laat dit ons dan weten. Dit geeft meer ruimte en mogelijkheden met betrekking tot de locaties in de kerk. Er zijn geen mogelijkheden om versterkt op te treden met gebruik van bijvoorbeeld microfoons.  Publiek is welkom en mag natuurlijk worden uitgenodigd om te komen luisteren. 

Opgave kan via music@academiehuis.nl. Hier kun je ook terecht voor eventuele vragen. 
Vol = vol! Hartelijke groet en hopelijk tot op 29 mei,

 Trienke Dijkstra, stagiair Muziek www.academiehuis.nl


Open repetitie Kamerkoor Convocaal - woensdag 17 mei

We hebben plek voor bassen, alten en tenoren. Heb je koorervaring, dan ben je welkom op onze open repetitie op woensdag 17 mei. Een mooie gelegenheid om te kijken of Convocaal iets voor jou is! Onder de inspirerende leiding van dirigent Coert Bremmers zingen we kerkelijke en wereldse a capella werken van bekende en minder bekende componisten van de Renaissance tot nu. Momenteel werken we aan een gevarieerd programma van prachtig op muziek gezette gedichten, voor een concert op 27 mei: “Ik heb de witte waterlelie lief”. Daarna starten we met een nieuw project “Verborgen Schatten – de mooiste liederen die je nog nooit hebt gezongen”!Wij repeteren elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 in Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle. Hoe vind je ons? De trap op, laatste kamer (eind van de gang). Om thuis je partij te kunnen instuderen zijn er midi-files beschikbaar.

Interesse? Mail ons op info@convocaal.nl of bel Chris op 06-1505 1525 voor meer informatie.


7 juni - Project Kamerkoor Convocaal 

Verborgen schatten – de mooiste liederen die je nog nooit hebt gezongen!

Doe mee met dit project van Kamerkoor Convocaal - kennismaking woensdag 7 juni.
Binnenkort starten wij met het project “Verborgen Schatten”. Deelname is open voor alle zangers met enige koorervaring die bereid zijn hun partijen vooraf te oefenen m.b.v. de beschikbaar gestelde midi-files!

In 15 repetities op de woensdagavond en één repetitiedag op een zaterdag worden 12 prachtige en verrassende liedjes ingestudeerd die vrijwel onbekend zijn gebleven en daarom bijna nooit uitgevoerd. Met o.a. composities van Ronald van Baekel, Lajos Bardos, Ryutaro Ikeda en Daniel Elder. In het najaar wordt er mee opgetreden op Open Monumentendag en in een eindconcert voor publiek op zondag 5 november in Zwolle.

Kennismaking en repetities:
Kennismaking: woensdag 7 juni, 19:30-21:30, Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle. Hoe vind je ons? Trap op, laatste kamer.

Repetities: op woensdagavonden 19:30-21:30, locatie als hierboven.
Repetitiedata: 14, 21 en 28 juni; 5 en 12 juli (daarna vakantie); 30 augustus; 6, 13, 20 en 27 september; 4, 11, 18 en 25 oktober, 1 november.
Repetitiemiddag: zaterdag 7 oktober 12:00 – 17:00 (Domusica).

Optredens:
Bijdrage Open Monumentendag: zaterdag 9 september
Eindconcert: zondag 5 november, Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle.

Kosten:
Deelname aan dit project kost 95 euro (korting voor mensen met een minimuminkomen).
Als je deze kans niet wilt missen om de “Verborgen schatten” te kunnen zingen, ben je welkom op de kennismakingsavond op woensdag 7 juni om 19.30 in Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle. Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen aan info@convocaal.nl. Voor vragen of als je verhinderd bent op de kennismakingsavond kan je contact opnemen via ons mailadres of bellen met Chris op 06 1505 1525.


We zijn op zoek naar sopranen en alten. Zing je mee?

Anthem is een interkerkelijk koor dat zich verdiept in de Anglicaanse kerkmuziek. Dit komt tot uiting in concerten, Evensongs, het jaarlijks Festival of Lessons and Carols en de concertreizen naar Engeland.
Anthem bestaat uit zo'n 40 enthousiaste mensen van diverse leeftijden en achtergronden.
Heb je interesse om mee te zingen? Kijk dan op www.anthem.nl of stuur een mail naar ledenzaken@anthem,nl


De Jonkvrouwen zoekt toetsenist en accordeonist

24-3-2022
De voorzitter van koor de Jonkvrouwen zoekt een toetsenist en een accordeonist. 'De Jonkvrouwen is een koor bestaande uit 40 vrouwen. Met onze liederen willen we samen met U een muzikale reis maken door het verleden, een reis met een vrolijke noot, maar soms ook met een traan. Deze reis maken we onder leiding van onze enthousiaste dirigent Flip Jonkman en we worden daarbij muzikaal ondersteund door twee accordeonisten, een gitarist en een drummer. Onze liederen zingen we in diverse talen, uiteraard Nederlands maar ook Engelse, Duitse en Franse liederen passeren de revue.'
Voor verdere informatie en foto's bezoek de website: 
De Jonkvrouwen - Songs van Toen Koor 

Voorzitter: Betsy Themmen
06-45504070
themmen79@gmail.com


De Zwolse Zangraad zoekt bestuursleden

1-1-2022
De Zwolse Zangraad is een belangenvereniging voor 50 koren. De huidige bestuursleden komen uit de klassieke koren. We willen echter ook heel graag de belangen verdedigen van popkoren, vrouwenkoren, ensembles. Daarvoor zoeken we mensen uit die hoek die willen meedenken om de vereniging effectiever maken. 


Dirigent biedt zich aan

20-3-2022
Wim Gijsendorffer uit Wapenveld is een gepensioneerd en gepassioneerd koor/orkest dirigent. Hij is beschikbaar voor vervanging van uw dirigent wegens ziekte of andere omstandigheden. Ook kan hij zorgen voor een bepaalde overbruggingsperiode tijdens het zoeken naar een nieuwe dirigent. Alle koorsoorten behalve popmuziek. 

Vast tarief Euro 100,- per repetitie, plus reiskosten 20ct/km
Tel: 038 2220826      Wim Gijsendorffer <sharecareint@yahoo.co.uk>


Bladmuziek aangeboden

10-1-2022
Door de coronatijd en de hoge leeftijd van zowel ons koor als van de leden is helaas het koor Zang en Vriendschap opgeheven. Omdat wij erg veel muziek in de kast hebben is de vraag of wij er andere koren eventueel een plezier mee kunnen doen. Mochten er belangstellenden zijn dan kunnen zij contact opnemen met de muziekcommissie: Henny de Vries  8141me194@gmail.com