Verslag Zwolle Zingt!


Zwolle Zingt! op zaterdag 10 februari 2024

Carnaval is voor veel Zwollenaren een belangrijk evenement maar Zwolle Zingt! is ook voor velen een groot feest. Zaterdag 10 februari opende Odeon de deuren weer voor koorstad Zwolle. 30 koren hebben zich die dag laten horen in blokjes van 20 minuten, het was prachtig. Het is opvallend dat de laatste jaren een heel aantal vrouwenkoren zijn opgericht met veel jonge zangers. 

Koor de Sportschool

Thema The Beatles 

Het was heel leuk om te zien dat vrijwel alle koren moeite hebben gedaan om naast hun eigen repertoire ook een lied van de Beatles op de planken te brengen. Voor sommige koren was dat gemakkelijk omdat het dicht bij hun normale repertoire ligt voor andere koren, zoals Toonkunst Caecilia was dat spannender. Als je normaal grote oratoria zingt dan is een lied van de Beatles echt uit je comfortzone. Toch is het heel leuk geworden en kreeg Caecilia veel complimentjes over 'Image' van John Lennon.  

 

Koren te beluisteren op YouTube

Toonkunst Caecilia met Imagine van John Lennon

Imagine door Caecilia (youtube.com)

Koor De Sportschool met All You Need is Love

De Sportschool (youtube.com)


De centrale workshop door Daniël Vecht

Naast de kooroptredens in vier zalen tegelijk was was er een centraal moment tijdens de korendag waar je je als koor, maar ook als individu gratis aan deel kon nemen. En daar is goed gebruik van gemaakt! De Hanzestrohmzaal zat propvol met mensen die met Daniël wilden meezingen. Het was heel inspirerend om te zien hoe hij met gemak een hele zaal aan het zingen kreeg.

Workshop Kinderkoor Konstatijn

Kinderkoor Konstantijn oefende een uurtje met een heel aantal kinderen die zich hadden opgegeven. Daarna een kort optreden voor publiek. Tijdens de workshop samen met het kinderkoor leuke kinderliedjes oefenen onder leiding van dirigent Suzan Westerveld en pianist Jasper van der Deen. Zo leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was. De Jopzz bar puilde uit met ouders. grootouders en broertjes en zusjes.

 

Zwolle Zingt! in het nieuws

“Zwolle zingt!” wordt georganiseerd door de Zwolse Zangraad, zij krijgt een structurele subsidie van de gemeente Zwolle en werkt samen
met de Stadkamer.