Zwolle Zingt! A.s. zaterdag is het zover

Op zaterdag 11 februari opent Odeon de deuren voor zang-minnend Zwolle. 27 koren zullen zich die dag laten horen in blokjes van 20 minuten, het gaat een heel feest worden. Daarnaast zijn er grote en kleine workshops te volgen, hieronder vind je daarover meer en de mogelijkheid om je aan te melden.

Om tien uur gaan we vrijuit zingen met Bert van de Wetering, wees erbij en neem zoveel mogelijk mensen mee.

Een te printen schema van de optredens, workshops en de plattegrond kun je hier downloaden:

230206 Koorschema Bezoekers
Word – 357,5 KB 31 downloads
230206 Koorschema Koren
Word – 359,0 KB 33 downloads
230124 Plattegrond Odeon
PDF – 166,1 KB 35 downloads


Geef je op voor een workshop tijdens Zwolle Zingt!

Twee centrale workshops 

Er zijn naast de kooroptredens twee centrale momenten tijdens de korendag waar je als koor, maar ook als individu gratis aan deel kunt nemen.

De eerste workshop: 'Zing Vrijuit!'  is om 10.00 uur en wordt verzorgd door de bekende bas en zangcoach Bert van de Wetering. Je gaat jouw  unieke klank ontdekken en leert vrijuit, met gemak en met vertrouwen te zingen. Een uurtje lekker en met plezier zingen! Een heerlijk begin van Zwolle Zingt! 
Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, loop zo binnen en doe mee! Vol is vol!

 

De tweede workshop: koralen zingen uit de Mattheus Passion is om 13.00 uur en wordt verzorgd door Toonkunstkoor Caecilia. In het kader van het 150 jarige jubileum verzorgt Caecilia een workshop koralen zingen uit de Mattheus Passion, in het Nederlands in de hertaling door Jan Rot. Koren, maar ook individuele koorleden en overige bezoekers van Zwolle Zingt! kunnen zich gratis aanmelden voor het zingen van de koralen. Degenen die zich aanmelden krijgen de koralen in pdf toegezonden ter voorbereiding. De koralen worden middels een openbare repetitie ingestudeerd onder leiding van Iassen Raykov, de dirigent van Caecilia.
Graag aanmelden via het reactieformulier hieronder.

Overige workshops

Helaas, de workshop is volgeboekt! Workshop 'Zing met Lef' door Bert van de Wetering:
Bert van de Wetering verzorgt een workshop stemvorming voor alle stempartijen. Met de juiste verbinding met stem, adem en lichaam laat Bert je ervaren hoe je met volle overgave en gemak kunt zingen.
Schrijf je s.v.p. hieronder in. Je betaalt 10 euro voor de workshop via een betaalverzoek. 

Workshop Kleinkunst door Mip van der Heide:
Nederlandstalige kleinkunstliederen met het thema "Dameslief en -leed". Maximaal 14 deelneemsters : 7 sopranen en 7 alten. Deelnemers ontvangen oefenmidi's om zich thuis voor te kunnen bereiden. Na de workshop verzorgen we een kleine uitvoering voor publiek! Je betaalt 10 euro voor de workshop via een betaalverzoek. 

Workshop Kinderkoor Konstatijn:
Kom gezellig meedoen met de workshop en treed daarna op voor publiek met Kinderkoor Konstantijn! Tijdens de workshop oefen je samen met het kinderkoor leuke kinderliedjes onder leiding van dirigent Suzan Westerveld. Jasper van der Deen begeleidt het koor op de piano. Meedoen is gratis, wel graag even inschrijven!

 

Reactieformulier

“Zwolle zingt!” wordt georganiseerd door de Zwolse Zangraad, zij krijgt een structurele subsidie van de gemeente Zwolle en werkt samen
met de Stadkamer.