Zwolle Zingt! op zaterdag 11 februari

Op zaterdag 11 februari opende Odeon de deuren voor zang-minnend Zwolle. 27 koren hebben zich die dag laten horen in blokjes van 20 minuten, het was een heel feest!


Twee centrale workshops tijdens Zwolle Zingt!

Naast de kooroptredens waren er twee centrale momenten tijdens de korendag waar je je als koor, maar ook als individu gratis aan deel kon nemen. En daar is goed gebruik van gemaakt!

De eerste workshop: 'Zing Vrijuit!'  om 10.00 uur werd verzorgd door de bekende bas en zangcoach Bert van de Wetering. Hij kwam al zingend het podium op. Het was een uurtje heerlijk en met plezier zingen! Een heerlijk begin van Zwolle Zingt! 

 

De tweede workshop: koralen zingen uit de Mattheus Passion was om 13.00 uur. In het kader van haar 150 jarige jubileum verzorgde Toonkunstkoor Caecilia een workshop koralen zingen uit de Mattheus Passion, in het Nederlands in de hertaling van Jan Rot. Ruim 300 festivalgangers zongen de koralen onder de bezielende leiding van Iassen Raykov, de dirigent van Caecilia.

Overige workshops

Workshop 'Zing met Lef' door Bert van de Wetering:
Bert van de Wetering verzorgde ook een workshop stemvorming voor alle stempartijen. Met de juiste verbinding met stem, adem en lichaam liet Bert je ervaren hoe je met volle overgave en gemak kunt zingen.

Workshop Kleinkunst door Mip van der Heide:
Nederlandstalige kleinkunstliederen met het thema "Dameslief en -leed". Maximaal 14 deelneemsters : 7 sopranen en 7 alten konden hier aan deelnemen. Deelnemers ontvingen oefenmidi's om zich thuis voor te kunnen bereiden. Na de workshop verzorgden de deelnemers een kleine uitvoering voor publiek! 

Workshop Kinderkoor Konstatijn:
Kinderkoor Konstantijn oefende 45 minuten met een aantal kinderen die zich hadden opgegeven. Daarna een kort optreden voor publiek. Tijdens de workshop samen met het kinderkoor leuke kinderliedjes oefenen onder leiding van dirigent Suzan Westerveld en pianist Jasper van der Deen. Zo leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was.

 

“Zwolle zingt!” wordt georganiseerd door de Zwolse Zangraad, zij krijgt een structurele subsidie van de gemeente Zwolle en werkt samen
met de Stadkamer.