Aankondigingen van concerten
Wilt u hier ook een aankondiging publiceren? Mail dan naar info@zwolsezangraad.nl


Klik hier voor het overzichten van de Zwolse concertagenda's


Jubileumconcert van het OKK

Op 25 maart zingen we een concert met als titel
‘I catch my breath and sing’. Op adem komen na de winter, en weer voluit te zingen!

Zaterdag 25 maart, 20.00 uur
Plantagekerk, Terpelkwijkpark, Zwolle
Kaarten:
http://www.overijsselskamerkoor.nl/

Het wordt een bijzonder concert, omdat het dit jaar 25 jaar geleden is dat Eugène dirigent van het koor werd. We gaan als koor daar het hele jaar door aandacht aan besteden, maar dit wordt de muzikale opening van het jubileumjaar. Natuurlijk op zijn geheel eigen wijze heeft Eugène een programma samengesteld waarin een aantal klassiekers van het koor gemixt zijn met fris nieuw repertoire. Zo fris, dat er zelfs een componist bij zit die geboren is in 1993. Zoals gewoonlijk hadden wij als koorleden nog nooit van Owain Park gehoord, maar dankzij Eugène nu gelukkig wel en binnenkort u ook!
Na het a capella concert van december vorig jaar hebben we nu weer eens instrumentale ondersteuning. Philine Coops begeleidt ons op de piano, en met de herinnering aan haar prachtige bijdrage aan ons
60-jarig jubileumconcert verheugen wij ons daar enorm op. 
De titel van het concert komt van een werk van Daniel Elder: “Fresh and Fearless”. Het is de muzikale vertolking van het prachtige gedicht “May Night” van Sara Teasdale.
Fresh and fearless: een betere typering van onze dirigent, met wie we nog graag jaren doorgaan, is niet
denkbaar.
Hopelijk tot 25 maart


Caecilia voert de Mattheus Passion uit!

Het jubilerende Toonkunstkoor Caecila voert de Mattheus Passion uit onder begeleiding van het barokorkest Florilegium Musicum. Ook het jongenskoor Dalfsen is weer van de partij. De uitvoering is in de grote zaal van de Spiegel. Het beloofd een prachtige avond te worden.  

Datum: woensdag 29 maart
Plaats: Theater De Spiegel
Informatie en kaartverkoop via de Spiegel.
Matthäus Passion - Toonkunstkoor Caecilia e.o. - Zwolse theaters


Een jubileumconcert van The Second Voices 

1 April in de Hoofdhof Berkum
Entree 15 euro
Aanvang 19.30 uur
 

Op 1 april geeft het koor “The Second Voices” hun jubileumconcert in “de Hoofdhof” Kerkweg 26 te Zwolle (Berkum). Heerlijke en bekende songs met uitstekende musici en een veelzijdig en enthousiast koor!
Entree 15 euro (incl. koffie/thee en programmaboekje.
Kaarten bestellen kan via tel.0637554063 of 0638358066 of via de leden.
De zaal is open om 19 uur en het concert begint om 19.30.


Scratchkoor voor slachtoffers Turkije

Op zaterdag 1 april is er een scratchdag voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije. Herman Weelink zoekt 100 zangers, zing mee!

Meld je aan: http://tinyurl.com/info-scratch-hattem

 

 


Scratch dag Paasoratorium van Dirk Zwart

25 Jaar geleden heb ik het Paasoratorium van Dirk Zwart ("Het Lam dat ons doet leven", op liedteksten van Ria Borkent en Bijbelteksten) voor het eerst uitgevoerd in de Dominicanenkerk in Zwolle. Een indrukwekkende gebeurtenis, waarin de stilte na deel 15 een merel begon te zingen.... 

Het Paasoratorium is een 18-delig werk voor koor, aanwezigen, trompet, orgel en piano. Omdat zoveel mensen het al een keer hebben gezongen, denk ik dat het met een "scratch dag" in te kunnen instuderen op 1 April. We beginnen om 10:30 uur, inloop met koffie en ontmoeting vanaf 10.00 uur; 's avonds om 19:30 uur de uitvoering (met publiek).

De Plantagekerk in Zwolle is gereserveerd en de musici zijn Herman kamp (piano), Gerrit Hoving (orgel), Klaas van de Wal (trompet) en ik hoop zelf te kunnen dirigeren. Heb je de muziek niet meer, dan kan ik ervoor zorgen. Deelnamekosten zijn € 20,00. 

Op de site van Dirk Zwart staan oefenbestanden: zie volgende link: http://www.dirkzwart.com/cds/67-het-lam-dat-ons-doet-leven-1998

Veel adressen van voormalige deelnemers in mijn adressenlijst zullen niet meer actueel zijn of heb ik niet meer. Daarom de dringende oproep: zegt het voort!  En uiteraard: geef je op door een bericht terug te sturen (met 06 nummer voor snelle communicatie).

Heb je vragen, bel gerust! 

Martin van Heerde 06-51447631

 


Vox Neerlandica

Het Zwols Vocaal Ensemble verzorgt dit voorjaar twee concerten met als subtitel ‘Muziek en poëzie o.a. uit Hanzesteden’. De werken tijdens dit concert, worden afgewisseld met gedichten.

Zowel de uit te voeren werken als de gedichten zijn van Nederlandse componisten en schrijvers.
Medewerking wordt verleend door Mannes Hofsink (orgel), Esther de Boer (cello), Astrid van der Goot, Noa Handelzalts en Pepijn Kroeze (voordracht).

Het concert vindt plaats op donderdag 13 april 2023 om 20.00 uur in de Buitenkerk of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kampen.
Aansluitend op zaterdag 15 april 2023 om 16.00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle (Peperbuskerk).

Toegang €16,- Kaarten bij de kerk of via www.zwolsvocaalensemble.nl
Van harte welkom!


Mannenzang Zwolle op 21 april

Graag brengen we de mannenzangavond in Zwolle onder uw aandacht.
De eerste versie werd in 2019 gehouden, geïnspireerd op de Katwijkse mannenzangavonden. De 2e versie op 21 april. Met medewerking van Harm Hoeve en Martin van Heerde.

Vrijdag 21 april
Aanvang 20,00 uur
Plantage kerk, ter Pekwijkstraat

Hartelijk welkom!


4 Mei Dodenherdenking m.m.v. Caecilia

De Zwolse Dodenherdenking op 4 mei begint zoals ieder jaar met een stille tocht die eindigt in het Terpelkwijkpark, bij het herdenkingsmonument. Toonkunstkoor Caecilia zal dit jaar de koorzang verzorgen tijdens de plechtige ceremonie.

 


Bevrijdingsconcert door
Groot Mannenkoor Zwolle

Op 5 mei 2023 geeft het Groot Mannenkoor Zwolle een Bevrijdingsconcert in de Plantagekerk
(Terpelkwijkstraat 17, Zwolle)

Het concert is vrij toegankelijk en zal aanvangen om 19.30 uur.
Een vrije gift wordt op prijs gesteld!


De Nieuwe Ster 95 jaar in 2023!

De Nieuwe Ster bestaat dit jaar 95 jaar. Het jubileum is gepland op donderdag 30 november 2023.  Op het programma staat dan de Messiah van G.F. Händel. 
Save the Date!